Ga terug naar overzicht

VION Food

Bedrijfsprofiel

Vion Food is een internationaal opererend foodbedrijf met de focus op hoogwaardige voedingsmiddelen. Het productportfolio bestaat uit vers varkensvlees en rundvlees, plus afgeleide producten voor retail, foodservice en de vleeswarenindustrie.

Het bedrijf bedient een uitgebreide klantenkring op maat met producten en innovatieve concepten. Klanten in binnen- en buitenland plukken de vruchten van de toegevoegde waarde die Vion aan de totale keten levert. Vion Food biedt onder andere shop-in-shopconcepten voor slagerijen.

Het automatiseringsvraagstuk

Eind 2014 is een aantal slagerijen overgestapt op nieuwe weegschalen van Mettler Toledo. Deze overstap is ingegeven door de nieuwe Europese regels voor etiketten. De wet bepaalt dat – met ingang van 13 december 2014 – de herkomst van vlees en vis duidelijk weergegeven moet worden op de etiketten van verpakte producten in de supermarkt. Ook moet voortaan duidelijk op de verpakking staan of een product stoffen bevat die allergische reacties kunnen veroorzaken. Deze investering is een kans om het gehele winkelregistratiesysteem te herzien. Aan Soft-Solutions is gevraagd om de software te ontwikkelen voor de scanners, de scanners te leveren en een koppeling te maken tussen de scanners en de weegschalen. Doel is om meer grip te krijgen op de totale goederenstroom in de winkel. Het is namelijk belangrijk dat de kassagegevens overeenstemmen met de goederenstroom.

De oplossing

Soft-Solutions heeft een unieke cloudoplossing bedacht om de dagelijkse goederenstroom te monitoren. Deze oplossing bevat een koppeling naar Navision, het ERP- en boekhoudpakket dat binnen Vion draait. Data van de scanners, weegschalen en elektronische pakbonnen (DESADV) geven gezamenlijk een exacte weergave van de dagelijkse goederenstroom. Filialen kunnen zo in één oogopslag zien wat er op artikelniveau is binnengekomen, geproduceerd, verkocht, weggegeven (proeverijen) en weggegooid.

Over de samenwerking

De samenwerking tussen Soft-Solutions en Vion Food startte in 2008 met de levering van scanners aan de slagerijen in de supermarkten. Met de cloudoplossing geven we een nieuwe impuls aan het partnership. Voor Vion Food waren 2 criteria heel belangrijk om opnieuw voor de kennis en ervaring van Soft-Solutions te kiezen: beheersbaarheid van de goederenstroom en een korte doorlooptijd. We zijn er trots op dat we aan deze voorwaarden voldoen en zodoende als beste uit de bus zijn gekomen.

Bekijk via deze link de website van VION Food.